Begin 2011 verzamelde Axl Peleman 20 bijna vergeten Antwerpse volksliedjes
in een boek met CD, die de titel Volksliekes droeg. In het voorjaar van 2013
verscheen Volksliekes 2. Deze keer werd er niet samengewerkt met één bron, maar Axl kon putten uit ieders collectieve geheugen.

Mensen stuurden massaal liedjes in die nog diep in hun geheugen of in dat van hun (groot)ouders verborgen zaten o.a. via de luistersessies in het MAS.
Bewerkt tot een hedendaagse versie is een fijne selectie nu gebundeld in Volksliekes 2, geïllustreerd met tekeningen van Anne-Mie Van Kerckhoven, uitgegeven door Uitgeverij Kannibaal. Ook Stef Kamil Carlens, Jan Decleir, Laïs, Halve Neuro e.v.a werkten hier graag aan mee.
Liedjes over liefde en leed, over tijd en horloges, leurders en vodden, over Napoleon en Antoinette, seks en onweer, over spoken en honden en over de gardeville en pensen.

Om dit collectieve geheugen overal levend te houden roept Axl ook in Merksem de mensen op om hun oude muzikale parels mee te brengen. Axl komt persoonlijk naar jouw vergeten liedje luisteren op woensdag 20 november 2013 van 16 tot 18 uur in cultuurcentrum Merksem. Kom langs en zorg dat jouw favoriete volkslieke niet vergeten wordt!

BEZETTING
Axl Peleman: zang en gitaar
Ron Reuman: drums en percussie
Pieter Van Buyten: contrabas
Fleur Hendriks: gitaar, keyboards en percussie
Gert De Bakker: trompet en percussie
+ extra muzikant

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro