Ann Tuts & Nele Bauwens

Constance en Mathilde

Een uiterst luguber avontuur met in de hoofdrollen de jonge, ogenschijnlijk onschuldige Constance (Nele Bauwens) en haar geheimzinnige stiefmoeder Mathilde (Ann Tuts).
Op een onheuglijke dag komen deze twee alerte dames op het idee zich te wreken op iedereen die hen ooit in de weg stond; een laffe ex-minaar, een oneerlijke leraar Engels, een flauwe plezanterik uit de buurt.

De dames vertrekken naar de Franse Ardennen, op zoek naar een conciërge door wie Mathilde ooit werd lastiggevallen. Ze belanden in een vergane, grimmige kostschool diep in de bossen. Al snel lopen de dingen uit de hand. Een bloedstollend verhaal ontrolt zich, zonder weerwolf maar wel met "weervarken", een spookhuis en een zeer akelige bultenaar, goed mogelijk een seriemoordenaar.
Tegelijk leren Constance en Mathilde elkaar ook écht kennen … Bloedmooie vrouwen verbergen altijd meer dan je wil weten.

Een indringende hommage aan de retro thriller. Donder en bliksem rollen over de scène, deuren piepen, vloeren kraken, een mes blikkert in het donker en bloed drupt van de muren.
Er wordt gegild, gestorven, gevochten en gevlucht, niet zonder hier en daar een kwinkslag maar absoluuut bloedstollend van begin tot eind. Hitchcock verrijst uit de doden !

Spel: Ann Tuts (Amateurs, Bevergem, De Kampioenen, … ) en Nele Bauwens (Jukebox, El Tattoo del Tigre, Zone Stad…) zijn hier op het toppunt van hun kunnen en klemmen u vast op het puntje van uw stoel.
Tekst & Regie : Vitalski ontpopt zich als een verrassend sterke schrijver en regisseur.

Met niets in het huidige theaterlandschap te vergelijken, grappig en spannend, griezelig en mooi tegelijk.


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 16 euro
  • VVK: 14 euro
  • VT-statuut: 2 euro