Dimitri Verhulst schrijft op Laika's vraag een gloednieuwe theatertekst.

‘Konijn met pruimen’ speelt zich af ten huize van pa en ma Van Campenhout. Knoert van een villa, wagenpark voor de deur met een gemiddelde uitstoot van om en bij de 300 gram Co2 per kilometer per vehikel, thermostaat permanent op minimum 27 graden, gezworen vleeseters, kortom: mensen voor wie het begrip duurzaamheid er enkel op wijst dat het leven steeds duurder wordt.

Er is een etentje gepland voor de verjaardag van zoon Wim, die meteen zijn nieuw lief voorstelt. Evelyne blijkt zowat in alles het tegendeel van het echtpaar, en steekt haar mening niet onder stoelen of banken, wat enigszins nefast is voor de feestvreugde.

Wat volgt is niet louter een conflict tussen twee generaties, maar evenzeer tussen leef- en consumptiegewoonten, denkpatronen en visies op onze verhouding tot deze planeet. Een komisch, tragisch, hilarisch, grotesk vertoon terwijl de gemoederen geleidelijk oververhit raken en het konijn-met-pruimen langzaam zwart blakert in de oven.

BOS+ is een organisatie die zich inzet voor meer en beter bos in Vlaanderen en in de wereld. ‘Konijn met pruimen’ is het artistieke luik van het grootschalige project 'Olie drijft boven' dat zich zowel in de theaterzaal als op school afspeelt. Dit project brengt de complexe problematiek van aardolieontginning in het Amazonegebied onder de aandacht en legt de vinger op onze verpletterende ecologische voetafdruk.
BOS+ en Laika willen jongeren bij deze problematiek betrekken.

Tekst: Dimitri Verhulst
Van en met: Aïcha Cissé, Janne Desmet, Arne de Tremerie, Frank Dierens, Jo Roets, Stef Stessel, Anton Van Haver, Pauline Verminnen, Mieke Versyp
Laika en BOS+ in samenwerking met GEN2020, t, arsenaal, GoodPlanet Belgium en MOS
‘Konijn met pruimen’ komt tot stand met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Bijzonder geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar.

Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • VVK: 10 euro
  • VT-statuut: 2 euro