Marble Sounds slaat, twee jaar na hitsingle ‘Leave A Light On’, een nieuwe straat in met ‘Tautou’ – een piano bepaalt er het verkeer en strijkers huilen er melancholisch. ‘Tautou’ is na ‘Nice Is Good’ (2010) en ‘Dear Me, Look Up’ (2013) het derde album van de band rond zanger Pieter Van Dessel.

Een stijlbreuk is het niet, maar ‘Tautou’ klinkt wel ánders dan het voorgaande werk van Marble Sounds: groots in zijn eenvoud – soms bombastisch, soms intens – met tien songs die in het gebied tussen post-rock en keurig georkestreerde pop wonen. Death Cab For Cutie, Elbow en Frightened Rabbit zouden buurtbewoners kunnen zijn.

Marble Sounds draagt een nieuw masker, maar het hart van de muziek zit nog steeds vol melancholie.

Zang, piano, keyboards: Pieter Van Dessel
Elektrische gitaar, lap steel, pedal steel: Gianni Marzo
Keyboards: Brecht Plasschaert
Basgitaar: Frederik Bastiaensen
Drums, percussive, vibrafoon: Mattijs Vanderleen

 

Voorprogramma: Yuko (solo)

Volgens Humo verdienen ze de MIA voor ‘meest onderschatte band van Vlaanderen’ . Yuko brengt een zeer eigenzinnige mix van indie rock, folk, jazz, barok en zoveel meer. Originele sound die live adembenemend mooi gebracht wordt.

Hun laatste album ‘Long Sleeves Cause Accidents’ verscheen in april 2014 op Unday Records en werd zeer enthousiast onthaald door de geschreven pers. De band maakte de voorbije jaren indruk op festivals als Pukkelpop, Boomtown en La Truite Magique en in zalen als Botanique, AB en De Roma.

Set The Rules

Ten Seconds To Count Down

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • VT-statuut: 2 euro